Dobro došli

Posted by

„Izgledaš srećno“, rekao mi je kada smo se sreli nakon četiri godine. Bio je to najlepši kompliment koji je u tom momentu mogao da mi udeli. Posebno me je radovalo što on u tom trenutku nije znao da sam počela da se bavim upravo istraživanjem SREĆE.

Dobro došli na blog o traganju za SREĆOM. Svi joj težimo, ali malo ko zna kako je pronaći i još važnije zadržati.

Sreća je smisao i svrha života, ceo cilj i kraj ljudskog postojanja.” Aristotel

Sociolozi sreću definišu kao stepen zadovoljstva čoveka kvalitetom svog života u celini. Prosto rečeno, sreća je pokazatelj koliko neko voli svoj život. Do tog stadijuma neki dođu vrlo rano, dok se drugima osmehe tek u poznim godinama. Bilo kako bilo, teoretičari sreće u jednom se slažu – sreću treba da tražimo u iskustvima, osećajima i ljudima, retko kad u materijalnim stvarima.

„Tražiti sreću van sebe samog to je kao čekati sunce u pećini čiji je otvor okrenut ka severu.“

Tibetanska poslovica

Rikar Matje, budistički monah, pisac i prevodilac u svojoj knjizi „U odbranu sreće“ donosi sjajne primere kako kroz svakodnevnicu biti srećan. Prema njegovim rečima pojedinici koji su više uključeni u društvene tokove su srećniji. Zatim volontoranje, učestvovanje u sportskim aktivnostima i muzičkim događajima imaju mogućnost da čak udvostruče našu sreću. Takođe, istraživanja su pokazala i da su srećniji ljudi koji imaju dobro plaćen posao, koji redovno vežbaju i nalaze se u boljoj fizičkoj kondiciji i oni koji su u braku ili žive zajedno sa partnerom.
Takođe oni koji putuju osećaju veće blaženstvo, kao i oni koji kvalitetno provode slobodno vreme.

O svim ovim temama kroz praktične primere možete čitati na ovom blogu. Tragaćemo za srećom kroz putovanja, roditeljstvo, inspirativne priče i najukusniju hranu.

Dobro došli!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s