5 top mesta u Beogradu gde deca ne plaćaju ulaz

Posted by

Bliži nam se jesen, a sa njom i mnogo prijatnije vreme. Decu uzmite za ruke, i umesto zatvorenih igraonica priredite im nezaboravne izlete širom Beograda. Prestonica je mesto u kome roditelji sa malom decom mogu da uživaju u raznim sadržajima, a da za dečije iskustvo ne plate vise od jednog dinara.

Ovo je mojih pet omiljenih mesta za šetnju sa decom.

1. Poseta Avali i Avalskom tornju

Jedno od najlepših izletišta Beograda. Šuma, istorijski spomenici, mesto na kome su snimani mnogi filmovi, livada I igralište čine ovo mesto sjajno za celodnevni izlet. Jedna od najvećih atrakcija je svakako Avalski Toranj, a deca ispod 7 godina za posetu plaćaju tek 1 dinar. Pogled koji se pruža sa Tornja učinice da se osećate kao da grad držite na dlanu. 

2. Poseta Botanickoj basti “Jevremovac”

U samom centru grada nalazi se jedan od najlepših parkova naše zemlje. Neverovatnih boja, sa sadnicama iz čitavog sveta ovo mesto se čini nestvarnim. Japanski vrt sa jezerom I drvenim mostićem učiniće da na trenutak zaboravite da se nalazite u samom centru Beograda. Majke sa malom decom ovde ne plaćaju ulaz. 

3. Muzej Nikole Tesle

Iako muzeji nisu preterano omiljena mesta za decu, sa ovim to nije slucaj. Mališani će se oduševiti dok budu gledali kako nastaje struja, ili kako se prenosi. Oduševiće ih saznanje da i sami mogu biti provodnici energije. Za roditelje, dobra vest je sto je ovde ulaz besplatan za decu ispod 7 godina. 

4. Ada Ciganlija

Ada Ciganlija je raj za malisane. Ovde ih možete dovesti da nesmetano stazama voze bicikle, rolere, trotinete… Onim mladjima ce i samo bacanje kamenčića u jezero biti potpuna atrakcija, a za decu koja već trče sa Makiske strane se nalaze dva parka sa plasticnim toboganima, trambolinama i drugim atrakcijama. U jednom od njih je moguće organizovati i deciji rodjendan potpuno besplatno.

Takodje, sa iste strane jezera nalazi se kafić koji trudnicama i majkama sa bebama poklanja čaj ili kafu, te se možete odmoriti uz besplatan napitak. 

5. Javni akvarijum i tropikarijum

Ako vaše dete voli da gleda ribice I ostala vodena bića ovo mesto je idealno za njega. Deca ispod sedam godina ovde ne plaćaju ulaz. 

Iako na pojedina pomenuta mesta roditelj koji prati dete mora da plati ulaznicu, ona ne prelazi cenu pića ili cenu boravka u igraonici od sat vremena. Pružimo deci edukativnu zabavu, izvedimo ih napolje i uživajmo zajedno u proleću.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s